Grāmatas/Books

 

“Latviešu tradicionālās bases izgatavošanas rokasgrāmata”

2015_Bases_Izgatavosana_Vaks

E-grāmata  ir paredzēta kā norādījumu un padomu apkopojums, lai jebkurš, kam ir elementāras iemaņas darbā ar amatieru kokapstrādes darbarīkiem, varētu izgatavot latviešu tradicionālo trīs stīgu basi un tās lociņu. Rokasgrāmatā secīgi ilustrēti 30 soļi, kā to izdarīt mājas apstākļos pašrocīgi, izmantojot tikai viegli pieejamus izejmateriālus un amatieru instrumentus. Autors Varis Auziņš. Izdota  2015. gada 30. janvārī.

E-grāmata lejupielādējama (DOWNLOAD) un tiek izplatīta bez maksas


“Bases spēlēšanas tradīcijas Latvijā”

2014_Spelesanas_tradicijas_vaks

E-grāmatā dokumentētas bases spēlēšanas tradīcijas Latvijā no 19. līdz 21. gadsimtam. Iekļautas 8 intervijas, 12 video, 2 vēsturiskas periodikas publikācijas, 81 vēsturiska fotogrāfija par basēm. Autors Varis Auziņš. Izdota 2014. gada 25. martā.

E-grāmata ir lejupielādējama (DOWNLOAD) un tiek izplatīta bez maksas.

 

 


“Tradicionālās bases Latvijā”

2013_Bases_vaksE-grāmata satur pēc vienotas struktūras aprakstītas Latvijā pieejamās bases un to lociņus, iekļaujot to detalizētus fotoattēlus, pieejamās ziņas un izmērus. Kopā iekļauta infromācija par 21 basīti, 2 basīšu siksnām, 9 basīšu lociņiem un 28 fotogrāfijām, kurā sastopama basīte.Priekšvārdu veltījuši etnomuzikologi Anda Beitāne un Ilmārs Pumpurs. Autors Varis Auziņš. Izdota  2013. gada 1. novembrī.

E-grāmata lejupielādējama (DOWNLOAD) un tiek izplatīta bez maksas.

 


Komentārus un atsauksmes par grāmatu var ievadīt zemāk vai sūtīt uz e-pastu.

Par grāmatas lasīšanu:
Uz datoriem bieži jau ir instalēta kāda aplikācija, kas nodrošina PDF failu lasīšanu. Nepieciešamības gadījumā šādu aplikāciju var lejupielādētu un instalēt, piemēram, Adobe reader,  Foxit Reader vai citu.
Uz  mobilajām un portatīvajām grāmatu lasīšanas ierīcēm arī bieži jau ir instalēta kāda aplikācija, kas nodrošina PDF failu lasīšanu. Nepieciešamības gadījumā šādu aplikāciju var lejupielādētu un instalēt, piemēram, priekš Android ierīcēm Aldiko book reader vai Apple ierīcēm iBooks.